Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bullard (Fed): Ο πληθωρισμός θα αργήσει να φτάσει το 2% λόγω αργού

Ο πρόεδρος της Fed του St. Louis επεσήμανε σήμερα πως η αδιάκοπη πτώση στις τιμές του πετρελαίου δυσκολεύει την άνοδο του πληθωρισμού.

Bullard (Fed): Ο πληθωρισμός θα αργήσει να φτάσει το 2% λόγω αργού

Μια αδιάκοπη πτώση στις τιμές του αργού δείχνει πως θα πάρει περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο μέχρι ο βασικός πληθωρισμός να επιστρέψει στον ετήσιο στόχο του 2% που έχει θέσει η αμερικανική κεντρική τράπεζα, τόνισε σήμερα ο James Bullard, πρόεδρος της Fed του St. Louis.

Σύμφωνα με το MarketWatch, όταν οι φορείς χάραξης πολιτικής της Fed προχώρησαν σε αύξηση των επιτοκίων το Δεκέμβριο, επεσήμαναν πως ήταν «εύλογα αισιόδοξοι» ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στα επίπεδα του στόχου «μεσοπρόθεσμα», δηλαδή έπειτα από μια ασαφή χρονική περίοδο.

«Αυτό το επιχείρημα εξακολουθεί να είναι βάσιμο, αλλά φαίνεται πλέον πως αυτή η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο απ' ότι πιστευόταν προηγούμενα», υπογράμμισε ο Bullard κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Economic Club του Μέμφις.

Επιπλέον, ο πρόεδρος εξέφρασε ανησυχίες λόγω της πρόσφατης πτώσης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό βάσει της αγοράς, καθώς αυτές οι μετρήσεις αποτελούν καταλυτικό παράγοντα που διαμορφώνει τον πραγματικό πληθωρισμό.

Ο Bullard, ο οποίος είχε υποστηρίξει σθεναρά την αύξηση επιτοκίων του Δεκεμβρίου, είναι φέτος μέλος με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή πολιτικών της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v