Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Mε μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία

Η ενίσχυση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ δεν οδήγησε και σε αυξήσεις στους μισθούς και στις τιμές, σύμφωνα με την Beige Book για την περίοδο από το τέλος Νοεμβρίου ως τις αρχές Ιανουαρίου. Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στον ενεργειακό τομέα λόγω της πτώσης του αργού.

Fed: Mε μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία
Η οικονομία των ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το τέλος Νοεμβρίου ως τις αρχές Ιανουαρίου, με την ενίσχυση της αγοράς εργασίας να μην οδηγεί και σε αύξηση των μισθών, σύμφωνα με την Beige Book της Fed. 
 
H έκθεση της κεντρικής τράπεζας που βασίζεται σε στοιχεία δώδεκα περιφερειών, δείχνει ότι εννιά περιφέρειες κατέγραψαν «ήπια προς μέτρια» ανάπτυξη. 
 
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη αποτυπώνει την πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωποι οι αξιωματούχοι της Fed. Η αγορά εργασίας ενισχύεται χωρίς να οδηγεί σε αύξηση των μισθών ή του πληθωρισμού. 
 
«Οι αγορές εργασίας συνέχισαν να βελτιώνεται, με τις αυξήσεις στην απασχόληση να είναι εμφανείς στα στοιχεία από επτά περιφέρειες» σημειώνεται στην Beige Book. «Οι περιφέρειες σημείωσαν ελάχιστες μεταβολές στους μισθούς και στις τιμές» επισημαίνεται. 
 
Μόλις δύο περιφέρειες, η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο εμφάνισαν ανοδική τάση στους μισθούς. 
 
Εν τω μεταξύ, η πτώση στις τιμές του πετρελαίου κρατάει κάτω τον πληθωρισμό και πλήττει τους παραγωγούς στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι περισσότεροι τομείς στην ενέργεια αντιμετώπισαν περαιτέρω πιέσεις. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v