Η αγορά Η/Υ είχε τη χειρότερη χρονιά της το 2015

Τα κινεζικά χρηματιστήρια, ο έντονος ανταγωνισμός και άλλοι παράγοντες επηρέασαν την αγορά Η/Υ που είδε τη χειρότερη χρονιά της το '15. Εμφάνισε ετήσια πτώση 10,4%, ενώ είναι η πρώτη φορά από το 2008 που οι αποστολές έπεσαν κάτω των 300 εκατ.

Η αγορά Η/Υ είχε τη χειρότερη χρονιά της το 2015

Οι αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών υπέστησαν το 2015 τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση που έχουν δει ποτέ, λόγω διάφορων δυσκολιών από την αναταραχή στα κινεζικά χρηματιστήρια μέχρι τον έντονο ανταγωνισμό, σύμφωνα με νέα έκθεση της ερευνητικής εταιρίας International Data Corporation (IDC).

Σύμφωνα με το CNBC, οι παγκόσμιες αποστολές ήταν συνολικά 276,2 εκατ. το 2015, το οποίο αντιστοιχεί σε μια βουτιά 10,4% από τα 308,3 εκατ. που καταγράφηκαν το προηγούμενο έτος. Είναι η πρώτη φορά από το 2008, που οι αποστολές πέφτουν κάτω από τα 300 εκατομμύρια.

«Η αγορά Η/Υ παραμένει ανταγωνιστική και το οικονομικό περιβάλλον αποδυναμώθηκε περαιτέρω με την πρόσφατη πτώση στο κινεζικό χρηματιστήριο», ανέφερε ο Loren Loverde, αντιπρόεδρος του προγράμματος Worldwide PC Tracker της IDC.

«Ωστόσο, οι αντικαταστάσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών θα πρέπει να αυξηθούν εκ νέου το 2016, ιδιαίτερα αργότερα μέσα στο έτος. Η εμπορική υιοθέτηση των Windows 10 αναμένεται να επιταχυνθεί και οι αγορές των καταναλωτών επίσης θα πρέπει να σταθεροποιηθεί μέχρι το δεύτερο μισό του έτους. Οι περισσότεροι χρήστες Η/Υ έχουν καθυστερήσει μια αναβάθμιση, αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν έτσι για πολύ καιρό πριν αρχίσουν να αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας και επιδόσεων», επεσήμανε ο Loverde.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v