Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κρύβουν ευκαιρίες λέει η Goldman Sachs

Η τράπεζα εκτιμά πως η πτώση στις αγορές θα συνεχιστεί και θα φέρει επενδυτικές ευκαιρίες. Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι προτιμότερες γιατί είναι πιο φθηνές από τις αμερικανικές, ενώ οι εταιρίες έχουν καλές προοπτικές για ανάπτυξη κερδών.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κρύβουν ευκαιρίες λέει η Goldman Sachs

Η πτώση που έχει πυροδοτήσει η Κίνα και στέλνει κύματα αναταράξεων στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να επιδεινωθεί, ενώ, αν συμβεί αυτό, τότε είναι η περίοδος για να επιστρέψουν οι επενδυτές στις μετοχές, υποστήριξε ο Christian Mueller-Glissmann της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο στρατηγικός αναλυτής έχει διατηρήσει από τον Αύγουστο και μετά ουδέτερη στάση απέναντι στις μετοχές παγκοσμίως, ωστόσο τώρα επισημαίνει πως οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση θα δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες. Όπως ανέφερε, προτιμά τις ευρωπαϊκές μετοχές διότι είναι πιο φθηνές από τις αμερικανικές και οι εταιρίες της περιοχής έχουν λαμπρές προοπτικές ανάπτυξης κερδών.

«Έπειτα από μια τόσο απότομη διόρθωση, από άποψη αποτίμησης, αρχίζεις να οικοδομείς αυτό το μαξιλάρι ασφαλείας που δεν είχες στις αρχές του Δεκεμβρίου», τόνισε ο Mueller-Glissmann, προσθέτοντας πως «έχεις τη δυνατότητα να φέρεις υψηλή μονοψήφια ανάπτυξη κερδών. Η Ευρώπη θα τα πάει καλά».

Στο μεταξύ, ο Stoxx Europe 600 Index είχε τη χειρότερη εβδομάδα του εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια και έπεσε ακόμη περισσότερο τη Δευτέρα, στέλνοντας την αποτίμησή του 14,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, δηλαδή στα χαμηλότερά του από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει την οικονομία και αυτό βοηθά τις εταιρίες της περιοχής -εταιρίες που διαπραγματεύονται σε ένα επίπεδο περίπου 8% πιο φθηνά από τις αμερικανικές μετοχές.

Η Goldman Sachs βλέπει τον δείκτη να ανεβαίνει κατά 18% μέσα στους επόμενους 12 μήνες από το χθεσινό κλείσιμο. Πρόκειται σχεδόν για τη διπλάσια άνοδο σε σχέση με εκείνη που εκτιμά για τον Standard & Poor's 500 Index.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v