Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωγή μαμούθ από το αμερικανικό δημόσιο κατά της Volkswagen

Η αγωγή κατατέθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα, για λογαριασμό της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA). Πόσα διεκδικεί το αμερικανικό δημόσιο.

Αγωγή μαμούθ από το αμερικανικό δημόσιο κατά της Volkswagen

H αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αγωγή εναντίον της Volkswagen αναφορικά με το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων που απειλεί να κοστίσει δεκάδες δισ. δολαρίων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η αγωγή "βαθαίνει" τα νομικά προβλήματα της εταιρείας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανά πρόστιμα έως 32.500 δολ. ανά αυτοκίνητο για παραβιάσεις πριν τον Ιανουάριο του 2009 και 37.500 δολ. ανά αυτοκίνητο για μετέπειτα παραβιάσεις.

Η μήνυση κατατέθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δευτέρα, για λογαριασμό της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

Σύμφωνα με την αγωγή η εταιρεία κατηγορείται ότι τοποθέτησε σχεδόν σε 600.000 αυτοκίνητα VW, Audi και Porsche κινητήρες ντίζελ που περιείχαν παράνομες, ελαττωματικές συσκευές οι οποίες "κάλυπταν" το γεγονός ότι οι ρύποι ξεπερνούσαν τα όρια της "EPA".

Επιπλέον η εταιρεία κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο, εισάγοντας και πουλώντας αυτοκίνητα που ο σχεδιασμός τους διέφερε από τα πρότυπα που είχαν δώσει στις αμερικανικές Αρχές.

Όπως αναφέρει η Cynthia Giles, μέλος της "EPA". "Με τη σημερινή μήνυση, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας, προκειμένου η VW να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκάλεσε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v