Γαλλία: Σχέδιο έκδοσης νέας κατηγορίας τραπεζικών ομολόγων

Η Γαλλία επιδιώκει την εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας ομολόγων, που θα αποτελούν μέρος της συνολικής ικανότητας απορρόφησης ζημιών (TLAC) των τραπεζών. Τα νέα ομόλογα θα ιεραρχούνται χαμηλότερα από το κύριο χρέος και υψηλότερα από το χρέος μειωμένης εξασφάλισης.

Γαλλία: Σχέδιο έκδοσης νέας κατηγορίας τραπεζικών ομολόγων

H Γαλλία θα επιτρέψει στις τράπεζες να εκδώσουν έναν νέο τύπο χρέους που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απορρόφηση ζημιών, αν αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με πρόταση για την τροποποίηση του κώδικα για τις τράπεζες. 

Αντί να αναγκάζει τους υφιστάμενους κύριους ομολογιούχους να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο, η Γαλλία επιδιώκει την εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας ομολόγων, που θα αποτελούν μέρος της συνολικής ικανότητας απορρόφησης ζημιών (TLAC) των τραπεζών. 

«Το σχέδιο της κυβέρνησης θα αλλάξει τη σειρά με την οποία οι πιστωτές μιας τράπεζας καλούνται να πληρώσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το υπουργείο Οικονομικών.

Θα περιλαμβάνει τη «δημιουργία μιας νέας κατηγορίας χρεογράφων απορρόφησης ζημιών».

Το νέο είδος χρέους θα μπορούσε να ονομάζεται «senior junior» και θα ιεραρχείται κάτω από το κύριο χρέος (senior debt) και το χρέος μειωμένης εξασφάλισης (subordinated debt), δήλωσε στο Reuters οικονομικός αναλυτής.

«Η εισαγωγή ενός νέου τύπου χρέους θα είναι θετική για το υφιστάμενο κύριο ανασφάλιστο χρέος, που θα γίνει “προτιμητέο” όπως και τα Tier 2 ομόλογα», ανέφερε αναλυτής της BNP Paribas. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v