Facebook: Αντιμέτωπο με αγωγές για «παραφουσκωμένες» τιμές

Η δικαιοσύνη θεωρεί βάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η εταιρία απέκρυψε ανησυχίες για την ανάπτυξή της και προχώρησε σε αρχική δημόσια προσφορά με διογκωμένες τιμές. Μπορεί να αντιμετωπίσει μαζικές αγωγές για αποζημιώσεις.

Facebook: Αντιμέτωπο με αγωγές για «παραφουσκωμένες» τιμές

Το αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο «πιστοποίησε» δύο αγωγές μετόχων με τις οποίες εκείνοι κατηγορούν το Facebook πως απέκρυψε ανησυχίες για τις προβλέψεις ανάπτυξής του, πριν την δημόσια προσφορά της εταιρίας το Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με το CNBC, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν απεφάνθη πως λιανικοί και θεσμικοί επενδυτές που ισχυρίζονται ότι έχουν χάσει χρήματα αγοράζοντας μετοχές του Facebook σε υψηλότερες τιμές, μπορούν να επιδιώξουν αποζημιώσεις ομαδικά.

Το διεθνές δίκτυο τονίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, ωστόσο δε δημοσιοποιήθηκε. Η εταιρία του κοινωνικού δικτύου ανέφερε πως είναι απογοητευμένη με την απόφαση και προχωρά σε έφεση, στη λογική ότι η πιστοποίηση των αγωγών είναι αβάσιμη και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενο δεδικασμένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v