Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πέρασμα» από την Αθήνα κάνουν στελέχη της Fosun

Στόχος να εξεταστούν ανοικτά θέματα του ομίλου στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του ο Κινέζας μεγιστάνας Guo Guangchang επισκέπτεται τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Πέρασμα» από την Αθήνα κάνουν στελέχη της Fosun

Πέρασμα από την Αθήνα κάνουν στελέχη του κινεζικού ομίλου της Fosun προκειμένου να εξετάσουν μια σειρά από θέμα «ενδιαφέροντος».

Από την πώληση της Eurolife (σ.σ ο κινέζικός όμιλος έχει υποβάλει μη δεσμευτική προσφορά και προτίθεται να υποβάλει δεσμευτική) ως την επόμενη ημέρα για το Ελληνικό και την πώληση του Hilton είναι στο στόχαστρο.

Ο όμιλος με συμμετοχή στην Folli Follie, πέρασε ως γνωστόν μια δοκιμασία τις τελευταίες ημέρες με την «εξαφάνιση» του επικεφαλής του, Guo Guangchang και της εμπλοκής του με τις κινεζικές αρχές.

Το θέμα όμως φαίνεται προς «διευθετήθηκε» καθώς η Fosun ανακοίνωσε πως έχει επιτραπεί από τις κινεζικές αρχές στον Guo Guangchang (φωτ.) να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Μετά την εξαφάνιση του μεγιστάνα την περασμένη εβδομάδα, οι επιχειρηματικοί αναλυτές εκτιμούν πως προγραμματισμένα ταξίδια στο Μόντρεαλ και την Νέα Υόρκη έχουν σχεδιαστεί για να «ηρεμήσουν» οι επενδυτές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Guo Guangchang πρόκειται να παρευρεθεί τη Δευτέρα σε παράσταση του Cirque du Soleil στο Μόντρεαλ, ενώ έχει ήδη εντοπιστεί στην Νέα Υόρκη όπου μετέβη για επαγγελματικούς λόγους.

Καθώς ο «Warren Buffett της Κίνας» είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματίας που έχει εμπλακεί στην εκστρατεία της κινεζικής κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, η Fosun χρειάστηκε να καθησυχάσει τους επενδυτές εν μέσω πτώσης της τιμής της μετοχής της. Η εταιρία ανέφερε πως η συμμετοχή του Guo στην έρευνα έχει ολοκληρωθεί και πως εκείνος δεν ήταν στόχος. Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει κάτι επισήμως και δεν έχουν διευκρινίσει αν ήταν στόχος ή βοήθησε στην έρευνα κατά κάποιου άλλου.

Αφού δόθηκε στον επιχειρηματία η άδεια να ταξιδέψει στο εξωτερικό, ένας επιχειρηματικός αναλυτής που επικαλείται το δημοσίευμα εκτιμά πως ένα προγραμματισμένο ταξίδι στέλνει το μήνυμα πως ο Guo είναι ελεύθερος να μετακινηθεί και δε θεωρείται πως θα διαφύγει, δείχνοντας ότι συνεχίζει με τα συνηθισμένα καθήκοντά του ως επικεφαλής της εταιρίας.

Πάντως, δεν είναι σαφές το πόσο η σύντομη εξαφάνισή του την περασμένη εβδομάδα θα επηρεάσει κάποιες εξαγορές της Fosun που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η εταιρία πρόκειται να ολοκληρώσει την αγορά της Hauck & Aufhauser, μιας ιδιωτικής τράπεζας με έδρα τη Φρανκφούρτη, για 210 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή αναμένει την έγκριση της γερμανικής αρμόδιας αρχής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v