Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Barclays πουλάει τη μονάδα ανάλυσης κινδύνων για 520 εκατ. στερλίνες

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου έτους και η τράπεζα εκτιμά πως θα αποφέρει 480 εκατ. στερλίνες σε κέρδη προ φόρων. Η μονάδα περιλαμβάνει τους δείκτες αναφοράς της τράπεζας και άλλη πνευματική ιδιοκτησία.

Η Barclays πουλάει τη μονάδα ανάλυσης κινδύνων για 520 εκατ. στερλίνες

Η Barclays ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα της ανάλυσης κινδύνων στη Bloomberg για 520 εκατ. στερλίνες, καθώς η βρετανική τράπεζα εστιάζει στις κύριες επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η τράπεζα ανέφερε ότι η πώληση της μονάδας, που πρέπει να πάρει έγκριση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου έτους, θα οδηγήσει σε κέρδη προ φόρων περίπου της τάξης των 480 εκατ. στερλινών.

Η μονάδα που πωλείται περιλαμβάνει τους δείκτες αναφοράς της τράπεζας μεταξύ των οποίων οι δείκτες Barclays Aggregate, καθώς και η πνευματική ιδιοκτησία που σχετίζεται με το εργαλείο ανάλυσης χαρτοφυλακίου POINT. Η Barclays θα εξακολουθήσει να διαχειρίζεται τη λειτουργία του POINT για 18 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προκειμένου να βοηθήσει τους πελάτες να μετακινηθούν ομαλά προς άλλους παρόχους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Jes Staley, τόνισε πως η συμφωνία αποτελεί περαιτέρω ένδειξη της δουλειάς που κάνει η Barclays ώστε να μειώσει τα μη βασικά περιουσιακά στοιχεία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v