Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Σε δύο μέρες βγαίνει η απόφαση για τις επιδοτήσεις στην ηλιακή ενέργεια

Κατά 62 μέχρι 87% σχεδιάζει η κυβέρνηση να περικόψει τις επιδοτήσεις, ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης. Η βιομηχανία αναμένει να δει αν θα έχει μια βιώσιμη αγορά ή όχι.

Βρετανία: Σε δύο μέρες βγαίνει η απόφαση για τις επιδοτήσεις στην ηλιακή ενέργεια

Οι βρετανικές εταιρίες ηλιακής ενέργειας προετοιμάζονται για την έκβαση μιας δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τις επιδοτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, με το μέλλον της βιομηχανίας να εξαρτάται από το αν οι υπουργοί θα προχωρήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για περικοπή μέχρι και του 87% των επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόταση που κατατέθηκε τον Αύγουστο πρόκειται να μειώσει τη χρηματοδότηση στην ηλιακή ενέργεια κατά 62 με 87%, ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης. Το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπονόησε πως θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στις επόμενες δύο μέρες.

Από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί «το αν θα έχουμε μια βιώσιμη αγορά ή όχι», τόνισε σε συνέντευξή της η Leonie Greene, επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων στης Ένωσης Εμπορίου Ηλιακής Ενέργειας. Όπως ανέφερε, η Ένωση έχει «μέτριες ελπίδες» πως η κυβέρνηση θα κάνει βελτιώσεις στις προτάσεις που κατατέθηκαν τον Αύγουστο, όταν ξεκίνησε η διαβούλευση. «Το θέμα είναι στις λεπτομέρειες», κατέληξε.

Από την νίκη τους στις γενικές εκλογές του Μαΐου και μετά, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και οι Συντηρητικοί του έχουν ανακοινώσει μια σειρά περικοπών στη στήριξη προγραμμάτων αιολικής και ηλιακής ενέργειας, βιομάζας και ενεργειακής αποδοτικότητας. Η νίκη αυτή τους επέτρεψε να απαλλαγούν από τους φιλελεύθερους κυβερνητικούς εταίρους τους, οι οποίοι υπερασπίστηκαν τις επιδοτήσεις σε ανανεώσιμους πόρους κατά την προηγούμενη πενταετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v