Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο αμερικανικός σχιστόλιθος θα ανακάμψει λέει ο υπουργός Ενέργειας

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας τόνισε πως η παραγωγή πετρελαίου της χώρας δεν έχει πέσει δραματικά. Η μέση παραγωγή φέτος θα διατηρηθεί πάνω από εννέα εκατ. βαρέλια την ημέρα. Ταυτόχρονα η χώρα θα εξάγει υγροποιημένο αέριο νωρίς το 2016.

Ο αμερικανικός σχιστόλιθος θα ανακάμψει λέει ο υπουργός Ενέργειας

Η αμερικανική βιομηχανία σχιστόλιθου θα ανακάμψει σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας, Ernest Moniz, παρά τα συνεχιζόμενα κλεισίματα εξεδρών πετρελαίου σε εβδομαδιαία βάση, τις περικοπές στις δαπάνες και τη ματαίωση πρότζεκτς εξόρυξης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο CNBC, «η παραγωγή πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει πέσει δραματικά, έχει μειωθεί λίγο αλλά βρίσκεται υψηλότερα κατά τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα συγκριτικά με κάποια χρόνια πριν».

«Η Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια (Energy Information Administration - EIA) αναμένει πως η μέση παραγωγή φέτος θα εξακολουθήσει να είναι πάνω από εννέα εκατ. βαρέλια την ημέρα οπότε η πτώση δε θεωρείται μεγάλη. Πιθανώς, οι προσδοκίες είναι πως με τον καιρό θα δούμε μια αργή μεταστροφή της μείωσης και πως η παραγωγή θα αποκατασταθεί», τόνισε.

«Σίγουρα δεν έχουμε περιορισμένους πόρους», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας επιπλέον πως η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας εξακολουθεί να αυξάνεται παρά τις χαμηλότερες τιμές. Όπως συμπλήρωσε, οι πρώτες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θα βγουν στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v