Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νταβούτογλου: «Θα επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία αν χρειαστεί»

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε τη Ρωσία με κυρώσεις, γνωστοποιώντας πως το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Νταβούτογλου: «Θα επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία αν χρειαστεί»

Είμαστε έτοιμοι για όλων των ειδών τις συζητήσεις με τη Ρωσία, όμως κανείς δεν θα μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία «αν χρειαστεί», σημειώνοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν πιθανά μέτρα κατά της Ρωσίας.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε επίσης πως θέλει να επισκεφθεί τη Βαγδάτη όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να «κατέβουν οι τόνοι» σε ότι αφορά τη διαμάχη που ξεκίνησε μετά την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή, που το Ιράκ λέει ότι δεν ζήτησε και για τον λόγο αυτό θα παραπέμψει το θέμα στον ΟΗΕ αν δεν αποσυρθούν τα στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, οι τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στο Ιράκ προκειμένου να προστατεύσουν τη χώρα ενάντια σε μια πιθανή επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και πως αυτοί που ερμήνευσαν την παρουσία τους διαφορετικά εμπλέκονται σε «εσκεμμένη προβοκάτσια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v