Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Rio Tinto μειώνει τις δαπάνες σε 5 δισ. για το 2016

Η μεταλλευτική εταιρεία προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ αποδόσεων στους μετόχους και επενδυτικών πρότζεκτ. Μειώνει κόστη και δαπάνες, ενώ έχει εγκρίνει μια επένδυση αξίας 1,9 δισ. στην Αυστραλία.

Η Rio Tinto μειώνει τις δαπάνες σε 5 δισ. για το 2016

Η Rio Tinto μείωσε την πρόβλεψή της για κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2016, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία παλεύει να ισορροπήσει τις αποδόσεις στους μετόχους με τα επενδυτικά της πρότζεκτς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κεφαλαιουχική δαπάνη θα είναι περίπου πέντε δισ. δολάρια το 2016, ενώ προηγούμενη εκτίμηση της εταιρίας έκανε λόγο για λίγο λιγότερο από έξι δισ. Φέτος, οι δαπάνες θα είναι στα πέντε δισ., από 5,5 δισ. δολάρια. Βάσει των στοιχείων της εταιρίας, το 2014 ήταν περίπου οκτώ δισ.

«Καθώς προσεγγίζουμε τις αρχές του 2016, είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε αποδόσεις στους μετόχους μας και να επενδύουμε στις επιχειρήσεις μας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Sam Walsh. Στο μεταξύ, η εταιρία ενέκρινε τον περασμένο μήνα μια επένδυση αξίας 1,9 δισ. σε ένα πρότζεκτ βωξίτη στην Αυστραλία.

Οι μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρίες, περιλαμβανομένων των Rio Tinto και BHP Billiton μειώνουν τις δαπάνες και κόβουν τα κόστη σε μια προσπάθεια να εμφανίσουν κέρδη καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων πέφτουν. Ο αργός ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας έχει επηρεάσει τα μέταλλα, τις τιμές ενέργειας και τα κέρδη των παραγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v