Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό ρεκόρ οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα

Οι αποστολές προϊόντων χάλυβα εκτοξεύτηκαν κατά 22% σε 101,7 εκατ. τόνους τους πρώτους 11 μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία από τα τελωνεία.

Σε υψηλό ρεκόρ οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα

Οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα ξεπέρασαν τους 100 εκατ. μετρικούς τόνους για πρώτη φορά, καθώς οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν λόγω της ακριβής εγχώριας προσφοράς. Οι πωλήσεις χάλυβα του Νοεμβρίου συναγωνίστηκαν την παραγωγή της ανταγωνίστριας Ιαπωνίας, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του κόσμου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αποστολές προϊόντων χάλυβα εκτοξεύτηκαν κατά 22% σε 101,7 εκατ. τόνους τους πρώτους 11 μήνες του έτους, σύμφωνα με στοιχεία από το τελωνείο. Τα εισερχόμενα φορτία σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν κατά 22% σε 82,13 εκατ. τόνους τον Νοέμβριο, συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το σιδηρομετάλλευμα έχει καταγράψει «βουτιά» 45% φέτος, προκαλώντας το κλείσιμο μεγάλων ορυχείων στην Κίνα και αναγκάζοντας τα εργοστάσια να εξαρτώνται περισσότερο από τις προμήθειες από το εξωτερικό. Οι παραγωγοί χάλυβα αντιμετωπίζουν απώλειες και έχουν αυξήσει τις εξαγωγές ώστε να αντισταθμίσουν τη μειούμενη εγχώρια ζήτηση εν μέσω επιβράδυνσης.

Η Κίνα παράγει περίπου το μισό χάλυβα του κόσμου και αγοράζει περισσότερο από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου σιδηρομεταλλεύματος που μεταφέρεται δια θαλάσσης.

«Βλέπουμε τις εξαγωγές χάλυβα γενικά να παραμένουν ανεβασμένες καθώς η Κίνα εξάγει το εγχώριο πλεόνασμά της», ανέφερε ο Daniel Hynes, στρατηγικός αναλυτής στον τομέα των εμπορευμάτων στο Australia & New Zealand Banking Group. Όπως πρόσθεσε, «οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος κερδίζουν μερίδιο αγοράς στην Κίνα σε σύγκριση με την εγχώρια παραγωγή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v