Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστέλλει τη διανομή μερίσματος η Anglo American

Η εταιρία δε θα δώσει μέρισμα το δεύτερο μισό του 2015 και το 2016. Μειώνει τις δαπάνες και αυξάνει το ποσό που επιθυμεί να μαζέψει από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Επιβεβαιώνει την πώληση των μονάδων φωσφορικού άλατος και νιοβίου.

Αναστέλλει τη διανομή μερίσματος η Anglo American

Η Anglo American δε θα δώσει μέρισμα για πρώτη φορά από το 2009 ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε περαιτέρω μειώσεις στις δαπάνες της και σχέδια για ενοποίηση των μονάδων της από έξι σε τρεις, καθώς επιταχύνει την προσπάθεια να ανταποκριθεί σε μια κατάρρευση τιμών των εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρία θα αναστείλει το μέρισμα για το δεύτερο μισό του 2015 και όλο το 2016. Η μεταλλευτική εταιρία εγκαταλείπει την πρακτική σταθερής αύξησης του μερίσματος, η οποία ευνοεί ένα σύστημα που επιτρέπει την άνοδο ή πτώση της πληρωμής ανάλογα με τα κέρδη της.

Η Anglo American έχει μειώσει τις προβλέψεις της για δαπάνες από το 2015 μέχρι το 2017, κατά 2,9 δισ., και έχει αυξήσει το ποσό που σχεδιάζει να συγκεντρώσει από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, σε τέσσερα από τρία δισ. Έχει ήδη επιβεβαιώσει την πώληση των επιχειρήσεών της φωσφορικού άλατος και νιοβίου. Στο μεταξύ, αναμένει απομειώσεις 3,7 μέχρι 4,7 δισ. δολαρίων, λόγω αδύναμων τιμών και κλεισίματος μονάδων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Guardian η εταιρεία θα απολύσει 85.000 υπαλλήλους και θα κλείσει 35 ορυχεία. 

«Θα ενοποιήσουμε τις δομές των έξι επιχειρήσεών μας σε τρεις, το οποίο θα μας προσφέρει την ευκαιρία να μειώσουμε τα βάρη από τα κόστη στην επιχείρησή μας», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Mark Cutifani, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Αφού η εταιρεία ανέστειλε το μέρισμα, η μετοχή της έπεσε κατά 6% σε νέο χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v