Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξένοι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές στο Ντουμπάι μετά τον ΟΠΕΚ

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη Μέση Ανατολή ανησυχούν τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θεωρούν πως οι αποδόσεις των μετοχών δεν αξίζουν τα ρίσκα. Το Ντουμπάι ευημερεί λόγω του εμπορίου με κράτη που βασίζονται στο πετρέλαιο.

Ξένοι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές στο Ντουμπάι μετά τον ΟΠΕΚ

Οι ξένοι επενδυτές που ήδη έχουν τρομοκρατηθεί από τους γεωπολιτικούς κινδύνους που συνδέονται με τη Μέση Ανατολή, πουλάνε μετοχές στο Ντουμπάι αφού ο ΟΠΕΚ απέτυχε να θεσπίσει ένα πλαφόν στην παραγωγή πετρελαίου. Μια μείωση στην παραγωγή θα πίεζε την τιμή του εμπορεύματος προς τα πάνω και θα τόνωνε τα κυβερνητικά έσοδα στον Αραβικό Κόλπο.

«Οι μετοχές που κατέχουν οι ξένοι, όπως η Emaar Properties, τιμωρούνται επειδή εκείνοι δεν θεωρούν πλέον πως οι αποδόσεις αξίζουν το ρίσκο, ιδιαίτερα τώρα που το πετρέλαιο πέφτει και πάλι και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι ακόμη υψηλοί», τόνισε ο Tariq Qaqish, επικεφαλής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Al Mal Capital με έδρα το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν και το Ντουμπάι δε βασίζεται στα έσοδα από το αργό για τη χρηματοδότηση των δαπανών του, το εμιράτο ευημερεί λόγω του εμπορίου και της κατανάλωσης από τα κράτη του εξαμελούς Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, όπου το πετρέλαιο παραμένει η κύρια πηγή εσόδων.

Η πτώση στην τιμή έρχεται εν μέσω αυξημένων κινδύνων στην ασφάλεια της περιοχής, τη στιγμή που περισσότερες χώρες εισέρχονται στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ο συνασπισμός με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία που περιλαμβάνει και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίζει να στοχοποιεί αντάρτες στην Υεμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v