Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Υποβάθμιση προβλέψεων λόγω subprime

Σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ προχωρά ο ΟΟΣΑ, μετά την κρίση στις αγορές, αιτία της οποίας ήταν η δευτερογενής αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ. Στο 2,6% η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, στο 1,9% για τις ΗΠΑ.

ΟΟΣΑ: Υποβάθμιση προβλέψεων λόγω subprime
Σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ προχωρά ο ΟΟΣΑ, μετά την κρίση στις αγορές, αιτία της οποίας ήταν η δευτερογενής αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Ο ιθύνων οικονομολόγος του διεθνούς οργανισμού, κ. Jean-Philippe Cotis, τονίζει ότι η πρόσφατη κρίση στις αγορές, που είχε ως γενεσιουργό αιτία την αγορά subprime των ΗΠΑ, οδηγεί ”σε λιγότερο λαμπερή πορεία την παγκόσμια οικονομία. Οι πιέσεις για πιθανή υποχώρηση της ανάπτυξης είναι πλέον πολύ πιο ισχυρές”.

Ως εκ τούτου, ο ΟΟΣΑ προχωρά σε υποβάθμιση της πρόβλεψής του για την ανάπτυξη της ευρωζώνης φέτος στο 2,6%, έναντι 2,7% της προηγούμενης, ενώ για την οικονομία των ΗΠΑ βλέπει ανάπτυξη στο 1,9% έναντι 2,1% πριν.

Στις επιμέρους οικονομίες, ο οργανισμός υποβαθμίζει την πρόβλεψη για τη γερμανική ανάπτυξη στο 2,6% (από 2,9%), για τη Γαλλία στο 1,8% (από 2,2%) και για την Ιταλία στο 1,8% (από 2%).

Αντίθετα, την αναβαθμίζει για τη βρετανική οικονομία, τοποθετώντας την πλέον στο 3,1% έναντι 2,7% πριν, ενώ διατηρεί αμετάβλητη στο 2,4% την πρόβλεψή του για την Ιαπωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v