Toshiba και Fujitsu εξετάζουν συγχώνευση «τμημάτων»

Τη συγχώνευση των μονάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών συζητούν οι δύο εταιρίες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσουν σε τριπλή συμφωνία και με τη Vaio. Σ' αυτή την περίπτωση, η νέα εταιρία θα κατέχει το 30% της ιαπωνικής αγοράς.

Toshiba και Fujitsu εξετάζουν συγχώνευση «τμημάτων»

H Toshiba και η Fujitsu εξετάζουν την πιθανότητα συγχώνευσης των μονάδων που αφορούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς οι εταιρίες προσπαθούν να αναμορφώσουν τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Οι ιαπωνικές εταιρίες ηλεκτρονικών βρίσκονται σε πρώιμα στάδια διαπραγματεύσεων και δεν είναι σαφές το αν θα προχωρήσουν σε συμφωνία.

Η Toshiba προσπαθεί να αυξήσει το κεφάλαιό της έπειτα από ένα λογιστικό σκάνδαλο αξίας 1,3 δισ. δολαρίων. Έχει ήδη συμφωνήσει να πουλήσει την επιχείρησή της αισθητήρων εικόνας και ανέφερε πως εξετάζει να διαχωρίσει ένα μέρος της μονάδας τσιπ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, μελετά διάφορα σενάρια προκειμένου να βελτιώσει τις επιχειρήσεις της, περιλαμβανομένης της αναδιοργάνωσης με άλλες εταιρίες. Ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Η Fujitsu, η οποία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο πως σχεδιάζει να διαχωρίσει το τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανέφερε πως εξετάζει πολλές πιθανότητες για την επιχείρηση.

Πάντως, η επιχειρηματική εφημερίδα Nikkei ανέφερε σε ρεπορτάζ της πως η Toshiba, η Fujitsu και η Vaio –η οποία διαχωρίστηκε από τη Sony πέρυσι- εξετάζουν μια τριπλή συγχώνευση των επιχειρήσεών τους ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έπειτα από μια τέτοια συμφωνία, η νέα εταιρία θα κατέχει πάνω από το 30% της ιαπωνικής αγοράς, ξεπερνώντας τη Lenovo που αυτή τη στιγμή είναι πρώτη και ελέγχει το 26,3% της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v