Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τσεκούρι» από S&P στις αξιολογήσεις οκτώ αμερικανικών τραπεζών

Ο οίκος παρακολουθούσε τις τράπεζες και αξιολογούσε τις ρυθμιστικές αλλαγές από τις 2 Νοεμβρίου, ενώ τώρα θεωρεί την παροχή έκτακτης κυβερνητικής στήριξης σε περίπτωση κρίσης «αβέβαιη».

«Τσεκούρι» από S&P στις αξιολογήσεις οκτώ αμερικανικών τραπεζών

Οι JPMorgan Chase, Bank of America και Citigroup είναι ανάμεσα στις οκτώ αμερικανικές τράπεζες τις οποίες υποβάθμισε ο Standard & Poor's, λόγω της μειωμένης προοπτικής η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να τους παρέχει βοήθεια σε περίπτωση κρίσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο οίκος υποβάθμισε επίσης την πιστοληπτική αξιολόγηση των Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon και State Street.

«Θεωρούμε πλέον την πιθανότητα η αμερικανική κυβέρνηση να παρέχει έκτακτη υποστήριξη στο τραπεζικό της σύστημα ''αβέβαιη'' και αφαιρούμε την αναβάθμιση βάσει της κυβερνητικής στήριξης», ανέφερε ο S&P σε ανακοίνωσή του.

Ο οίκος είχε στις 2 Νοεμβρίου τοποθετήσει τις εταιρίες σε παρακολούθηση για αρνητική αξιοπιστία, καθώς αξιολογούσε τις ρυθμιστικές αλλαγές. Η Fed ενέκρινε τον Οκτώβριο κανόνα ο οποίος απαιτεί από τις αμερικανικές τράπεζες να κρατήσουν ένα μέρος χρέους που θα μπορεί να μετατραπεί σε μετοχές σε περίπτωση πτώχευσης. Πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι των προσπαθειών της αρχής να αποφύγει μία ακόμη χρηματοπιστωτική κρίση. Αν οι αμερικανικές τράπεζες ήταν σε πορεία πτώχευσης οι επενδυτές θα έχαναν τα πάντα, αλλά το χρέος θα μετατρεπόταν σε μετοχές μιας νέας τράπεζας.

Οι Wells Fargo, Bank of New York Mellon και State Street είδαν τη βαθμολόγησή τους να πέφτει σε A από A+. Η JPMorgan μειώθηκε σε A- από A και οι Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley έπεσαν σε BBB+ από A-.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v