Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

InBev: Ακρόαση στις ΗΠΑ για την εξαγορά της SABMiller

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα περάσει από ακρόαση στις ΗΠΑ η ζυθοποιία, για τη συγχώνευσή της με τη SABMiller. Στις δύο εταιρίες μαζί αντιστοιχεί το ένα τρίτο της μπύρας του κόσμου, ξεπερνώντας ανταγωνιστές όπως οι Heineken και Carlsberg.

InBev: Ακρόαση στις ΗΠΑ για την εξαγορά της SABMiller

Σε ακρόαση καλεί την ερχόμενη εβδομάδα την InBev η αμερικανική Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας (Senate Judiciary Committee), λόγω της πρόθεσης της εταιρείας να αγοράσει την ανταγωνίστριά της SABMiller.

Σύμφωνα με το Reuters, η InBev ανακοίνωσε επισήμως την εξαγορά στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο της SABMiller στην MillerCoors, προκειμένου να διευκολύνει την έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

Βάσει ανακοίνωσης της Επιτροπής, η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της αντιμονοπωλιακής υποεπιτροπής στις 8 Δεκεμβρίου.

Αν ολοκληρωθεί η συγχώνευση, θα συνδυάσει τις μάρκες Budweiser, Stella Artois και Corona της InBev με τις Peroni, Grolsch και Pilsner Urquell της SABMiller, οι οποίες συνολικά αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της μπύρας του κόσμου, ξεπερνώντας ανταγωνιστές όπως οι Heineken και Carlsberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v