Nokia: Στην τελική ευθεία η συγχώνευση με Alcatel-Lucent

Ξεκίνησε η διαδικασία ανταλλαγής χρεογράφων της Alcatel-Lucent με μετοχές της Nokia. H νέα εταιρεία θα απασχολεί περίπου 114.000 υπαλλήλους και θα έχει πωλήσεις κοντά στα 26 δισ. ευρώ.

Nokia: Στην τελική ευθεία η συγχώνευση με Alcatel-Lucent

Η φινλανδική Nokia ξεκίνησε την Τετάρτη την διαδικασία δημόσιας ανταλλαγής χρεογράφων της Alcatel-Lucent με μετοχές της εταιρείας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, σε ένα ντιλ που αποτιμάται στα €15,6 δισ.

«Με την συναλλαγή αυτήν, η Nokia προσβλέπει στην δημιουργία ενός ηγέτη της καινοτομίας στην τεχνολογία νέας γενιάς και στις υπηρεσίες για έναν διαδικτυακά συνδεδεμένο κόσμο και να τοποθετήσει την νέα εταιρεία για την δημιουργία των θεμελίων για αδιάκοπη συνδετικότητα ανάμεσα σε ανθρώπους όπου και αν βρίσκονται» ανέφερε η φινλανδική εταιρεία στην ανακοίνωση της.

Όπως μεταδίδει η WSJ, η προσπάθεια της Nokia να δημιουργήσει ένα one stop shop για εταιρείες τηλεπικοινωνίας και παρόχων υπηρεσιών ίντερνετ έρχεται καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η κινεζική Huawei Technologies.

Εν τω μεταξύ, η σουηδική Ericsson ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως θα προχωρήσει σε μια συμμαχία με την Cisco Systems.

Ο CEO της Nokia, Rajeev Suri, δήλωσε σε συνέντευξη του πως η ένωση δυνάμεων της Ericsson με την Cisco Technologies είναι ένα σημάδι πως η απόφαση του για συγχώνευση με την γαλλική Alcatel ήταν σωστή.

«Η ανακοίνωση αυτή είναι μια επιβεβαίωση της στρατηγικής μας» τόνισε.

Με βάση την Bernstein Research, η νέα εταιρεία θα απασχολεί περίπου 114.000 υπαλλήλους και θα έχει πωλήσεις κοντά στα 26 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v