Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Miramax διαπραγματεύεται την εξαγορά της

Οι ιδιοκτήτες της Miramax προσέλαβαν τη Morgan Stanley στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε αναζήτηση αγοραστή.

Η Miramax διαπραγματεύεται την εξαγορά της

Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της κινηματογραφικής εταιρίας Miramax στο BeIN Media Group βρίσκονται οι μέτοχοί της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η πώληση της ιδιοκτήτριας οσκαρικών ταινιών μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε μία από τις πηγές.

Οι ιδιοκτήτες της Miramax αγόρασαν την εταιρία για 660 εκατ. δολάρια το 2010. Στο μεταξύ, μια συμφωνία θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες του Χόλιγουντ για τον όμιλο BeIN Media, ο οποίος σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2014 έπειτα από spin-off από το Al Jazeera Media Network του Κατάρ. Αν και η Miramax έχει στην κατοχή της παλαιότερες ταινίες, κάποιες ιδιαίτερα δημοφιλείς όπως οι Shakespeare in Love, Good Will Hunting και Pulp Fiction προβάλλονται ακόμη στην αμερικανική τηλεόραση.

Οι ιδιοκτήτες της Miramax προσέλαβαν τη Morgan Stanley στις αρχές Σεπτεμβρίου σε αναζήτηση αγοραστή. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1979 από τους αδελφούς Harvey και Bob Weinstein, ενώ πουλήθηκε στη Walt Disney το 1993. Η Disney πούλησε την επιχείρηση το 2010 σε έναν όμιλο που περιλάμβανε και μια μονάδα της Επενδυτικής Αρχής του Κατάρ. Οι ιδιοκτήτες θεώρησαν την ταινιοθήκη της Miramax -με περίπου 700 τίτλους, περιλαμβανομένου του No Country for Old Men που πήρε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2008- ως ελκυστική επένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v