Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Ψάχνει ενδιάμεση χρηματοδότηση €20 δισ.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν χρειάζεται άμεσα τα χρήματα και αναζητεί πόρους για να δημιουργήσει έναν επιπρόσθετο «χρηματοδοτικό μαξιλάρι», δήλωσαν στο Bloomberg καλά πληροφορημένες πηγές.

Volkswagen: Ψάχνει ενδιάμεση χρηματοδότηση €20 δισ.

Η Volkswagen είναι σε επαφή με τράπεζες για να λάβει ως και 20 δισ. ευρώ ενδιάμεσης χρηματοδότησης, δήλωσαν καλή πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πηγές η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν χρειάζεται άμεσα τα χρήματα και αναζητεί πόρους για να δημιουργήσει έναν επιπρόσθετο «χρηματοδοτικό μαξιλάρι».

Η εταιρεία θα αρχίσει συναντήσεις με περίπου δέκα τράπεζες την Δευτέρα στα κεντρικά της γραφεία στο Βόλφσμπουργκ, στην Γερμανία, για να προχωρήσει με την προτεινόμενη χρηματοδότηση. Στόχος είναι να έχει τα χρήματα ως το τέλος του έτους, τόνισαν οι πηγές.

«Πιστεύαμε πάντοτε ότι ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο χρηματοδοτικών εργαλείων μας δίνει την απαραίτητη ευελιξία για να προσφέρουμε κατάλληλες και ανταγωνιστικές χρηματοδοτικές επιλογές σε πελάτες μας καθώς και στις βιομηχανικές επενδυτικές μας ανάγκες» ανέφερε η Volkswagen στο Blooomberg. «Είναι απολύτως φυσιολογικό ότι είμαστε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v