Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία InBev και SABMiller

Το «δόλωμα» της πώλησης του αμερικανικού τμήματος βοήθησε τις δύο εταιρίες να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία τους, αφού μαζί θα είχαν τον έλεγχο σχεδόν του 70% της αγοράς μπύρας των ΗΠΑ. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το δεύτερο μισό του 2016.

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία InBev και SABMiller

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία εξαγοράς της SABMiller από την AB InBev, αφού οι δύο εταιρίες κατάφεραν να καταλήξουν στους όρους, σύμφωνα με το CNBC.

Η δεύτερη ανακοίνωσε πως θα πληρώσει 44 στερλίνες ανά μετοχή, ανεβάζοντας την αξία της συμφωνίας στα 105 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο, στο πλαίσιο της συμφωνίας –που θα ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο μισό του 2016- το αμερικανικό κομμάτι της SABMiller δε θα ανήκει στην InBev, η οποία θα πουλήσει το τμήμα MillerCoors και την Miller Global Brand Business στην Molson Coors.

Η συναλλαγή αυτή εκτιμάται περίπου στα 12 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρία Mintel, οι Inbev και SABMiller μαζί θα είχαν τον έλεγχο σχεδόν του 70% της αμερικανικής αγοράς μπύρας. Επομένως, η πώληση του αμερικανικού τμήματος θεωρήθηκε αναγκαία λόγω ανταγωνισμού.

Η συμφωνία «θα δημιουργήσει μία πραγματικά παγκόσμια ζυθοποιία, λόγω μιας παρόμοιας κληρονομιάς και ενός κοινού πάθους για τη ζυθοποιία και τη δέσμευση στην ποιότητα», τόνισε σε δήλωσή της η InBev.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v