Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tέλος εποχής για τα BRICS στην Goldman Sachs

Η μονάδα asset management της επενδυτικής τράπεζας έκλεισε το ζημιογόνο ΒRIC fund που επένδυε στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα και το συγχώνευσε με ένα μεγαλύτερο fund που επενδύει στις αναδυόμενες αγορές.

Tέλος εποχής για τα BRICS στην Goldman Sachs

Η εποχή των BRICS έφτασε στο τέλος της στην Goldman Sachs, περίπου μια δεκαπενταετία από τότε που ο Jim O’Neill επινόησε το ακρωνύμιο των πέντε αναδυόμενων οικονομιών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μονάδα asset management της επενδυτικής τράπεζας έκλεισε το ζημιογόνο ΒRIC fund που επένδυε στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα και το συγχώνευσε με ένα μεγαλύτερο fund που επενδύει στις αναδυόμενες αγορές.

Η Goldman Sachs «τράβηξε την πρίζα» από το επενδυτικό προϊόν γιατί «δεν αναμένει μια σημαντική αύξηση του ενεργητικού στο ορατό μέλλον», σύμφωνα με ανακοίνωση στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Το ενεργητικό του BRIC fund είχε υποχωρήσει κατά 88% σε σχέση με το υψηλό του 2010, στα 100 εκατ. δολάρια, ενώ κατέγραψε απώλειες 21%.

«Την τελευταία δεκαετία η επένδυση στις αναδυόμενες αγορές έχει εξελιχθεί από μια τακτική και οπορτουνιστική επιλογή σε ένα πιο στρατηγικό κομμάτι της διαχείρισης ενεργητικού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Goldman Sachs, Andrew Williams, στο Bloomberg.

Ο κ. O’Neill, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Goldman Sachs Asset Management το 2013, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v