Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Η απαγόρευση του Uber είναι σαν να πολεμάς την τυπογραφία

Δύο Ευρωπαίοι Επίτροποι υπερασπίστηκαν το Uber, λέγοντας πως οι προσπάθειες απαγόρευσης του είναι οπισθοδρομικές. H Κομισιόν σχεδιάζει να δημοσιεύσει οδηγία για την θέση και τα δικαιώματα των εταιριών της οικονομίας του διαμοιρασμού με βάση τους υφιστάμενους κανόνες της Ε.Ε.

ΕΕ: Η απαγόρευση του Uber είναι σαν να πολεμάς την τυπογραφία

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο το Uber, η Κομισιόν αποδεικνύεται ο πιο πιστός σύμμαχος της εφαρμογής διαμοιρασμού αυτοκινήτων.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, δύο Ευρωπαίοι Επίτροποι υπερασπίστηκαν την Τετάρτη την εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, λέγοντας πως οι πολέμιοι του είναι οπισθοδρομικοί.

«Ίσως είναι μια ηλίθια σύγκρουση, αλλά είναι σαν να πολεμάς την τυπογραφία στον Μεσαίωνα» δήλωσε η Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, η Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και την βιομηχανία. «Δεν είναι ένα πρόβλημα, είναι απλά ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο» πρόσθεσε.

Ο Γιούρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε ότι ο αγώνας κατά του Uber, που έχει οδηγήσει στην απαγόρευση της εφαρμογής UberPop σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, δημιουργεί ερωτήματα για το αν κάποιες εθνικές ρυθμίσεις είναι κατάλληλες για την ψηφιακή εποχή.

Ο ίδιος συνέκρινε τις προσπάθειες κατά του Uber με αυτές των ιππέων να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ, η Κομισιόν σχεδιάζει να δημοσιεύσει την επόμενη χρονιά οδηγία για την θέση και τα δικαιώματα των εταιριών της οικονομίας του διαμοιρασμού με βάση τους υφιστάμενους κανόνες της Ε.Ε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v