Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυτιλία: Πρόβλεψη για αποδόσεις έως και 20%

Ο ναυτιλιακός κλάδος είναι ένας από τους ελάχιστους που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι αποδόσεις έως και 20% για τους επενδυτές είναι απόλυτα εφικτές. Σαφώς μεταξύ των κερδισμένων και οι κορυφαίες ελληνικές εταιρίες.

Ναυτιλία: Πρόβλεψη για αποδόσεις έως και 20%
Ο ναυτιλιακός κλάδος είναι ένας από τους ελάχιστους που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να υπογραμμίζουν ότι αποδόσεις έως και 20% το 2007 για τους επενδυτές είναι απόλυτα εφικτές. Σαφώς μεταξύ των κερδισμένων και οι κορυφαίες ελληνικές εταιρίες.

Σε εκτενή ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg σημειώνεται ότι ο δείκτης Baltic Dry, στον οποίο καταγράφεται η πορεία του κλάδου αλλά και των rates, έχει σημειώσει άνοδο 9,6% από τον Ιούλιο, δηλαδή την περίοδο που οι υπόλοιπες αγορές έχουν δεχτεί τα ισχυρότερα πλήγματα.

Οι τιμές-ρεκόρ στα εμπορεύματα αλλά και η πρόβλεψη ότι η ζήτηση πρώτων υλών από την Κίνα θα αυξηθεί φέτος κατά 25% ευνοούν τις μετοχές εταιριών όπως Navios Maritime Holdings, Genco Shipping & Trading, DryShips, Golden Ocean Group, Compagnie Maritime Belge και Quintana Maritime.

”Μόλις η σκόνη από την τρέχουσα κρίση στις αγορές κατακαθίσει, οι μετοχές των ναυτιλιακών ομίλων θα αρχίσουν να καταγράφουν ράλι”, σημειώνει ο κ. Jonathan Chapell, αναλυτής της JP Morgan Chase, ο οποίος συνιστά ”αγορά” για τις Navios και Genco. Όπως τονίζει ο αναλυτής, ”τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα του κλάδου δεν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα”.

Απτή απόδειξη της παραπάνω άποψης τα κέρδη-ρεκόρ που ανακοίνωσαν για το β΄ τρίμηνο οι ελληνικές Navios και DryShips, ενώ οι 12 από τις 13 εισηγμένες εταιρίες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο επίσης είδαν τα κέρδη β΄ τριμήνου να εκτινάσσονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v