Κύμα απολήσεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες

Tην περασμένη εβδομάδα η Deutsche Bank ανακοίνωσε σχέδια για την διαγραφή 11.000 θέσεων εργασίας, ενώ η Credit Suisse ανέφερε ότι μπορεί να απολύσει ως και 5.600 εργαζομένους.

Κύμα απολήσεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες

Η Standard Chartered έγινε η τρίτη ευρωπαϊκή τράπεζα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες που ανακοίνωσε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο ανέφερε την Τρίτη ότι θα οδηγήσει στην έξοδο 15.000 εργαζομένους ή το 17% του προσωπικού της. Tην περασμένη εβδομάδα η Deutsche Bank ανακοίνωσε σχέδια για την διαγραφή 11.000 θέσεων εργασίας, ενώ η Credit Suisse ανέφερε ότι μπορεί να απολύσει ως και 5.600 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις τράπεζας αντικατέστησαν τους γενικούς τους διευθυντές μέσα στο 2015 και ανακοίνωσαν σχέδια μείωσης του κόστους, καθώς οι αυστηρότεροι κεφαλαιακοί κανονισμοί διαβρώνουν τα κέρδη. 

Με βάση τις ανακοινώσεις, η Standard Chartered και η Credit Suisse θα αντλήσουν πόρους από τους μετόχους, ενώ η Deutsche Bank δεν θα μοιράσει μέρισμα φέτος και το 2016.

«Είναι μια ακόμα ένδειξη ότι οι τράπεζες της Ευρώπης δεν προσαρμόστηκαν αρκετά γρήγορα στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά την κρίση και τώρα προσπαθούν να προλάβουν» δήλωσε αναλυτής της Atlantic Equities στο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v