Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ryanair: Αυξάνει τις προβλέψεις για ετήσια κέρδη και αριθμό επιβατών

Η βιομηχανία φαίνεται «τρομακτικά καλή», τονίζει ο CEO της Ryanair. Η εταιρία επωφελήθηκε το καλοκαίρι από τη δυνατή στερλίνα και την κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιβατών ενώ έχουν μειωθεί οι δαπάνες για τα καύσιμα.

Ryanair: Αυξάνει τις προβλέψεις για ετήσια κέρδη και αριθμό επιβατών

«Ανησυχητικά καλά» είναι τα πράγματα για τη Ryanair, σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος Michael O'Leary, εν μέσω χαμηλότερων δαπανών για καύσιμα, αυξανόμενου αριθμού επιβατών και μιας αύξησης στις προβλέψεις για τα κέρδη.

Σύμφωνα με το CNBC, η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως αναμένει τα ετήσια κέρδη της να αγγίξουν τα ανώτερα επίπεδα του εύρους της πρόβλεψής της, καθώς ο αριθμός των επιβατών έχει αυξηθεί. Η ιρλανδική εταιρία αύξησε την πρόβλεψή της κατά 25% στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού οι επιδόσεις της το καλοκαίρι τονώθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη και από τη δυνατή στερλίνα.

«Η ανησυχία μας αυτή τη στιγμή δεν αφορά στον ανταγωνισμό, τα κόστη μας είναι υπό έλεγχο», τόνισε ο O'Leary, προσθέτοντας πως «αφορά περισσότερο στο τι πρόκειται να συμβεί, όπως κάποιο εξωτερικό γεγονός που πάντα συμβαίνει στην αεροπορική βιομηχανία όταν τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως συμβαίνει και με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, η αεροπορική βιομηχανία συνηθίζει να αυξάνει τη χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των ευνοϊκών εποχών και να το μετανιώνει αργότερα, όταν έρχεται αντιμέτωπη με μια οικονομική επιβράδυνση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair θεωρεί πως υπάρχει ο κίνδυνος της υπερβολικής χωρητικότητας, αλλά αυτό εξαρτάται από την ασιατική αγορά.

«Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως η χωρητικότητα έχει υπάρξει εύλογα πειθαρχημένη στην Ευρώπη. Οι περισσότερες παραγγελίες κατά τα τελευταία πέντε χρόνια πηγαίνουν σε περιοχές όπως η Ασία, η Ρωσία και η Λατινική Αμερική. Τώρα, αν κάποιες από αυτές (τις αγορές) δεν τα πάνε καλά και τα αεροσκάφη επιστρέψουν στην Ευρώπη, τότε μπορεί να υπάρξει κάποια πίεση εδώ στην Ευρώπη αλλά (...) για εμάς η βιομηχανία δεν φαινόταν ποτέ τόσο τρομακτικά καλή», τόνισε ο O'Leary.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v