Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Etihad: Ασφαλιστικά μέτρα για προστασία κοινών πτήσεων με airberlin

Η εταιρία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο τη γερμανική κυβέρνηση να εγκρίνει ή όχι τις πτήσεις κοινού κωδικού με την airberlin προς 29 προορισμούς σε Ευρώπη, ΗΠΑ και ΗΑΕ, για τις οποίες έχουν γίνει ήδη πάνω από 82.000 κρατήσεις.

Etihad: Ασφαλιστικά μέτρα για προστασία κοινών πτήσεων με airberlin
H Etihad Airways κατέφυγε πρόσφατα σε λήψη ασφαλιστικών μέτρων σε γερμανικό δικαστήριο για την προστασία πτήσεων κοινού κωδικού με την airberlin.

Η έναρξη της συγκεκριμένης νομικής δράσης έχει επίσης στόχο να βοηθήσει στην προστασία των 8.000 εργαζομένων της γερμανικής αεροπορικής και την παροχή διαφάνειας και εμπιστοσύνης στους επιβάτες.

Σημειώνεται ότι η Etihad Airways κατέχει το 29,2% της airberlin, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας της Γερμανίας.

Η Etihad Airways δήλωσε ότι δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να εγκρίνει τις πτήσεις κοινού κωδικού της Etihad με την airberlin προς 29 προορισμούς στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τις οποίες έχουν γίνει ήδη πάνω από 82.000 κρατήσεις από επιβάτες.

Οι πτήσεις αυτές αφορούν στα χειμερινά δρομολόγια για το 2015-2016, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν αυτές τις ημέρες και καλύπτουν την περίοδο πέντε μηνών από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου του 2016.

Όπως σημειώνει η Etihad, «ελλείψει οποιασδήποτε απόφασης από τις γερμανικές αρχές -που έχουν εγκρίνει επτά δρομολόγια της Etihad Airways, συμπεριλαμβανομένων όλων των κοινών πτήσεων της airberlin από το 2012- η αεροπορική εταιρία δεν έχει καμία εναλλακτική λύση, παρά να καταθέσει μια προληπτική λήψη ασφαλιστικών μέτρων στο Διοικητικό Δικαστήριο του Braunschweig».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v