Google: Aγόρασε μερίδιο σε κινεζικό start-up

To κινεζικό start-up δραστηριοποιείται σε software τεχνητής νοημοσύνης (AI) για αναζήτηση μέσω της χρήσης ανθρώπινης φωνής. Η Mobvoi είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν για το λειτουργικό σύστημα Android Wear.

Google: Aγόρασε μερίδιο σε κινεζικό start-up

Η Google θα αποκτήσει ποσοστό μειοψηφίας στην κινεζική νεοφυή επιχείρηση Mobvoi, στο πλαίσιο γύρου χρηματοδότησης 75 εκατ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Mobvoi ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το μερίδιο πλειοψηφίας. Το μέγεθος της επένδυσης της Google δεν έγινε γνωστό δημόσια, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg αποτιμά την επιχείρηση στα 300 εκατ. δολάρια

Είναι η πρώτη επένδυση του τεχνολογικού κολοσσού στην Κίνα μετά το 2010.

To κινεζικό start-up δραστηριοποιείται σε software τεχνητής νοημοσύνης (AI) για αναζήτηση μέσω της χρήσης ανθρώπινης φωνής, όπως αυτό που χρησιμοποιούν τα προϊόντα Google Android για αναζήτηση στα κινητά.

Η Mobvoi είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν με την αμερικανική εταιρεία για την παροχή φωνητικής αναζήτησης στα κινέζικα για το λειτουργικό σύστημα Android Wear στα έξυπνα ρολόγια της τελευταίας.

«Η νέα χρηματοδότηση από την Google θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει περαιτέρω τις τεχνολογίες, να εξελίξουν νέα τεχνολογικά προϊόντα με AI και να εξερευνήσει την ρομποτική τεχνολογία», ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v