Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νουαγιέ (ΕΚΤ): Αποτελεσματικό το QE

Το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι καλά ρυθμισμένο και φέρνει αποτελέσματα δήλωσε ο Κριστιάν Νουαγιέ. Δεν χρειάζεται να γίνει τώρα κάποια προσαρμογή. Δεν αναμένεται κάποια κίνηση από την ΕΚΤ την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Νουαγιέ (ΕΚΤ): Αποτελεσματικό το QE

To πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι καλά ρυθμισμένο και δεν χρειάζεται προσαρμογές, δήλωσε την Δεύτερα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ. 

«Είναι καλά ρυθμισμένο και αποδίδει ήδη καρπούς» ανέφερε ο κ. Νουαγιέ στο BFM Business TV. «Πιστεύω ότι ασκείται υπερβολική πίεση για μια επιτάχυνση. Η μηχανή αντιδρά καλά. Για μένα το κούρδισμα είναι το σωστό» είπε σύμφωνα με τον ίδιο.

Δημοσκόπηση του Reuters σε traders στην αγορά χρήματος έδειξε ότι η πλειοψηφία δεν περιμένει η ΕΚΤ να προσαρμόσει το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού στην συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Noυαγιέ θα αντικατασταθεί στο τέλος αυτού του μήνα από το πρώην στέλεχος της BNP Paribas, Francois Villeroy de Gallhau.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v