Iράν: Εκκληση στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Ο ΟΠΕΚ πρέπει να μειώσει το επίπεδο της παραγωγής, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν. Ο οργανισμός αναμένεται να αξιολογήσει τα επίπεδα παραγωγής, όταν θα συναντηθούν οι υπουργοί Πετρελαίου των 12 κρατών-μελών του στις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Iράν: Εκκληση στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

Tα μέλη του ΟΠΕΚ πρέπει να κόψουν την παραγωγή αργού πετρελαίου, για να τονώσουν τις τιμές προς το επίπεδο των 70 με 80 δολαρίων το βαρέλι, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Μπιτζάν Ναμντάρ Ζανγκανέχ.

«Κανείς δεν είναι χαρούμενος με τις τιμές σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο κ. Ζανγκανέχ σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη. «Ο ΟΠΕΚ πρέπει να αποφασίσει να διαχειριστεί την αγορά μειώνοντας το επίπεδο της παραγωγής», είπε ο ίδιος.

Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αξιολογήσει τα επίπεδα παραγωγής, όταν θα συναντηθούν οι υπουργοί Πετρελαίου των 12 κρατών-μελών του στις 4 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ζανγκανέχ ανέφερε ότι το Ιράν αναζητά επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων για να αυξήει την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, το Ιράν είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά στο μέγεθος των αποθεμάτων πετρελαίου και η δεύτερη όσον αφορά τσο φυσικό αέριο.

«Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν όσον αφορά στην παραγωγή μας», είπε ο κ. Ζανγκανέχ. «Θα φέρουμε την παραγωγή μας πίσω στην αγορά και η αγορά θα την απορροφήσει», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v