Morgan Stanley: Πτώση 42,4% στα κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα αποτελέσματα της Morgan Stanley επισφράγισαν ένα τρίμηνο κακών επιδόσεων για τις έξι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ. Τα κέρδη της έπεσαν κατά 42,4% και τα ενοποιημένα καθαρά έσοδα κατά 12,8%. Οι επενδυτές αποσύρονται από τις αγορές λόγω αβεβαιότητας.

Morgan Stanley: Πτώση 42,4% στα κέρδη το γ τρίμηνο

Πτώση στα κέρδη της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο αντιμετώπισε η αμερικανική Morgan Stanley, καθώς οι επενδυτές αποσύρθηκαν από τις αγορές ομολόγων, νομισμάτων και εμπορευμάτων εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το πότε θα αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια, αλλά και ανησυχίας σχετικά με την επιβραδυμένη κινεζική οικονομία.

H Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα κέρδη τρίτου τριμήνου για τους μετόχους έπεσαν κατά 42,4% σε 939 εκατ. δολάρια ή 48 cents ανά μετοχή, από 1,63 δισ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 62 cents ανά μετοχή κατά μέσο όρο.

Τα ενοποιημένα καθαρά έσοδα έπεσαν κατά 12,8% σε 7,77 δισ., ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει 8,54 δισ. δολάρια.

Όπως τονίζει το Reuters, εκτός από τη Morgan Stanley, μειωμένα έσοδα από συναλλαγές έχουν ανακοινώσει και οι Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America και JPMorgan. Τα αποτελέσματα έχουν σηματοδοτήσει ένα τρίμηνο κακών επιδόσεων για τις έξι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Ανάμεσά τους, μόνο η Wells Fargo κατάφερε να εμφανίσει αύξηση στα έσοδα, ενώ η Citigroup είχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε καθαρό κέρδος κυρίως λόγω περικοπών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v