UniCredit: Εσωτερική έρευνα δεν κατέδειξε σύνδεση με μαφία

Τρία κορυφαία στελέχη, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος της τράπεζας, έγιναν αντικείμενο της έρευνας. Τα επίμαχα δάνεια εγκρίθηκαν από άλλες τράπεζες πριν τη συγχώνευσή τους με τη UniCredit, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

UniCredit: Εσωτερική έρευνα δεν κατέδειξε σύνδεση με μαφία

Καμία αδικοπραγία δεν κατέδειξε η εσωτερική έρευνα της UniCredit για πιθανή σύνδεση υψηλόβαθμων στελεχών της με τη μαφία, όπως ανακοίνωσε η ιταλική τράπεζα την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Η εισαγγελία κατά της μαφίας στη Φλωρεντία είχε ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα κατά τριών κορυφαίων στελεχών της τράπεζας, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής πρόεδρος Fabrizio Palenzona, σχετικά με ισχυρισμούς πως συνεργάζονταν με επιχειρηματία που συνδέεται με τη μαφία της Σικελίας.

«Αυτή η προκαταρκτική ανάλυση δεν κατέδειξε αδικοπραγίες στις διαδικασίες, τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές των στελεχών της τράπεζας που εμπλέκονται», τόνισε η UniCredit.

Σύμφωνα με το Reuters, το ένταλμα έρευνας, το οποίο περιέγραφε αναλυτικά τις κατηγορίες, ανέφερε τους ισχυρισμούς πως ο Palenzona και δύο κορυφαίοι διαχειριστές είχαν κανονίσει τη χρηματοδότηση του Andrea Bulgarella, ενός επιχειρηματία που υποτίθεται πως συνδέεται με το Matteo Messina Denaro. Πρόκειται για έναν από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στην Ιταλία, ενώ κατηγορείται από την εισαγγελία πως ηγείται της σικελικής cosa nostra.

Η ιταλική τράπεζα επεσήμανε στην ανακοίνωσή της πως τα δάνεια του Bulgarella Group είχαν εγκριθεί κατά τη δεκαετία του 2000 από τις Banco di Sicilia και Capitalia, πριν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με τη UniCredit. Επιπλέον, ανέφερε πως ένα σχέδιο για αναδιάρθρωση αυτού του χρέους δεν έχει πάρει έγκριση.

Η έρευνα αυτή ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο για την ιταλική τράπεζα, η οποία προσπαθεί να τονώσει τα έσοδα και να ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή της βάση, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες στην αγορά πως μπορεί να χρειάζεται νέα έκδοση μετοχών. Σε ένα σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε πως η τράπεζα μπορεί να περικόψει μέχρι και 10.000 θέσεις εργασίας σε Ιταλία, Γερμανία και Αυστρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v