Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Μέτρια η ανάπτυξη στις ΗΠΑ από τα μέσα Αυγούστου

Το ισχυρό δολάριο άσκησε πιέσεις στην μεταποίηση και τον τουρισμό, σύμφωνα με έκθεση της Fed για την πορεία της αμερικάνικης οικονομίας από τα μέσα Αυγούστου. Χαμηλά παραμένει ο πληθωρισμός. Βελτίωση στην αγορά εργασίας.

Fed: Μέτρια η ανάπτυξη στις ΗΠΑ από τα μέσα Αυγούστου

H οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό από τα μέσα Αυγούστο ως τις αρχές Οκτωβρίου, με το ισχυρό δολάριο να ασκεί πιέσεις στην μεταποίηση και τον τουρισμό και τον πληθωρισμό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με την Beige Book της Fed. 

Eξι από τις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας χαρακτήρισαν την ανάπτυξη "μέτρια" και τρεις "ήπια", με βάση την έκθεση της Fed για την αμερικάνικη οικονομία που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Δύο περιφέρειες, η Βοστόνη και το Ρίτσμοντ, είδαν μια ισχυρή αύξηση στην οικονομική δραστηριότητα, ενώ στο Κάνσας επιβραδύνθηκε.

Η αγορά εργασίας βελτιώθηκε στις περισσότερες περιφέρειες, παρά το γεγονός ότι η αύξηση των μισθών ήταν περιορισμένη, με τα κέρδη να αφορούν κυρίως τους υπαλλήλους υψηλής εξειδίκευσης.  

Οι πιέσεις στις τιμές ήταν "ελεγχόμενες", με ορισμένες περιφέρειες να καταγράφουν πτώση στις τιμές της ενέργειας και των αγαθών. 

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με μέτριο ρυθμό, ο κατασκευαστικός τομέας σημείωσε βελτίωση, ενώ θετικές ήταν οι εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα. Λιγότερο θετικά ήταν τα σημάδια σε τομείς όπως η μεταποίηση και ο τουρισμός, που δέχθηκαν πιέσεις από το ισχυρό δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v