Swatch: Στην Κίνα λανσάρει το πρώτο της smartwatch

Η συσκευή θα πωλείται αρχικά στην Κίνα στα 580 γουάν ή 91 δολάρια και θα ονομάζεται Swatch Bellamy. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην Ελβετία και στις ΗΠΑ. Eνα τσιπ κάτω από το καντράν επιτρέπει στο ρολόι να λειτουργεί όπως μια πιστωτική κάρτα.

Swatch: Στην Κίνα λανσάρει το πρώτο της smartwatch

Η Swatch θα ενώσει τις δυνάμεις της με τους τραπεζικούς κολοσσούς της Κίνας, για να πουλήσει ένα ρολόι το οποίο θα μπορεί να κάνει πληρωμές στα καταστήματα λιανικής της χώρας, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό για τα έξυπνα ρολόγια της Apple και της Samsung.

Το ρολόι θα επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν πληρωμές σε καταστήματα που έχουν μηχανήματα China UnionPay. H ελβετική εταιρεία θα συνεργαστεί και με την Bank of Communications, μία από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Η συσκευή θα πωλείται αρχικά στην Κίνα στα 580 γουάν ή 91 δολάρια και θα ονομάζεται Swatch Bellamy. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην Ελβετία και στις ΗΠΑ, ανέφερε ο CEO της ωρολογοποιίας Nick Hayek σε παρουσίαση στη Σαγκάη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ένα τσιπ κάτω από το καντράν επιτρέπει στο ρολόι να λειτουργεί όπως μια πιστωτική κάρτα.

Σε ερώτηση γιατί η νέα συσκευή θα εμφανιστεί πρώτα στην αγορά της Κίνας, ο κ. Hayek ανέφερε πως ενώ η Swatch θεωρεί την Ελβετία ως το σπίτι της, χρειάζεται μήνες και χρόνια για να γίνει κάτι καινούργιο με τις ελβετικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v