Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνει την πρόβλεψή της για τον παγκόσμιο πλούτο η Credit Suisse

Η οικονομική επιβράδυνση αποτελεί τον κύριο λόγο για την προσαρμογή προς τα κάτω στην οποία προχώρησε η ελβετική τράπεζα. Τους 12 μήνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου ο ιδιωτικός πλούτος έπεσε κατά 4,7%.

Μειώνει την πρόβλεψή της για τον παγκόσμιο πλούτο η Credit Suisse

Η Credit Suisse μείωσε την πρόβλεψή της για τον παγκόσμιο πλούτο λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως τονίζει το δημοσίευμα, η Credit Suisse εκτιμά πώς ο ιδιωτικός πλούτος πρόκειται να αναπτυχθεί με πιο αργούς ρυθμούς, αφού η παγκόσμια οικονομία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το αναμενόμενο.

Ο πλούτος αναμένεται πλέον να αυξηθεί κατά 6,6% σε 345 τρισ. δολάρια μέχρι το Ιούνιο του 2020, βάσει της ετήσιας σχετικής έκθεσης της τράπεζας με έδρα τη Ζυρίχη. Ωστόσο, η περσινή εκτίμηση της Credit Suisse ήταν αύξηση 7% σε 369 τρισ. δολάρια μέχρι το 2019.

«Η παγκόσμια οικονομική πρόβλεψη είναι πιο αδύναμη από ό,τι προηγούμενα αναμενόταν», ανέφερε η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης πλούτου στην έκθεσή της. «Αυτό μας οδηγεί στο να αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας προς τα κάτω», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο ιδιωτικός πλούτος έπεσε κατά 4,7% σε 250,1 τρισ. δολάρια, κατά τους 12 μήνες μέχρι τις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για την πρώτη πτώση από τη χρηματοπιστωτική κρίση το 2008. Η καθαρή θέση έπεσε σε όλες τις περιοχές εκτός της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής κατά την περίοδο αυτή. Σημειώνεται ότι, όπως τόνισε η Credit Suisse, τα ποσά αυτά υπολογίστηκαν σε δολάρια, με αποτέλεσμα το ισχυρότερο νόμισμα έναντι των υπολοίπων να έχει αντίκτυπο στα ποσοστά.

Η πρόβλεψη της ελβετικής τράπεζας βασίζεται σε μία «αργή» επιτάχυνση της παγκόσμιας οικονομίας και μια «σταθεροποίηση» της κινεζικής οικονομίας, καθώς εκείνη συνεχίζει τη μετάβασή της στην κατανάλωση και στις υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v