ΟΠΕΚ: Βλέπει πτώση στην παραγωγή αργού στις ΗΠΑ

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει για πρώτη φορά τα τελευταία οχτώ χρόνια, προβλέπει η νέα έκθεση του ΟΠΕΚ. Στα 92,86 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση φέτος και στα 94,11 εκατ. την επόμενη χρονιά.

ΟΠΕΚ: Βλέπει πτώση στην παραγωγή αργού στις ΗΠΑ

Η παραγωγή από τους παραγωγούς πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ θα υποχωρήσει περαιτέρω παρά την πτώση στην αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση, ανέφερε ο οργανισμός στην μηνιαία του έκθεση που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι είναι σε θέση να απορροφήσει την ζήτηση.

Πτώση θα σημείωσει η παραγωγή αργού και στις ΗΠΑ το 2016, για πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το πετρελαϊκό καρτέλ έκοψε τις προβλέψεις για την παραγωγή στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά κατά 280.000 βαρέλια, αναμένοντας μείωση κατά 60.000 βαρέλια την ημέρα.

Στην έκθεση του Οκτωβρίου, ο ΟΠΕΚ προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί το 2015 κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (md/b), υψηλότερα περίπου κατά 40.000 περίπου βαρέλια την ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

Η συνολική ζήτηση προβλέπεται στα 92,86 md/b και το 2016 στα 94,11 md/b. Οι νέες προβλέψεις οφείλονται κατά κύριο λόγο «στα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία στο τρίτο τρίμηνο του 2015» ανέφερε ο ΟΠΕΚ.

Όσον αφορά την ζήτηση για πετρέλαιο από τις χώρες του ΟΠΕΚ, η έκθεση προβλέπει ότι θα ανέλθει στα 29,6 md/b, 0,3 md/b υψηλότερα από την προηγούμενη έκθεση και 0,6 md/b πάνω από το επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v