Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: ”Ελεύθερες” επενδύσεις στο Χονγκ Κονγκ

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου οι ιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν απευθείας μετοχές εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, θέτει σε εφαρμογή η Κίνα. Μία ακόμη προσπάθεια να μειώσει το ποσοστό του συναλλάγματος που καταλήγει στις διεθνείς αγορές.

Κίνα: ”Ελεύθερες” επενδύσεις στο Χονγκ Κονγκ
Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου οι ιδιώτες θα μπορούν να αγοράζουν απευθείας μετοχές εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, θέτει σε εφαρμογή η Κίνα. Μία ακόμη προσπάθεια να μειώσει το ποσοστό των συναλλαγματικών της αποθεμάτων που καταλήγουν στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι ιδιώτες επενδυτές θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές στην αγορά του Χονγκ Κονγκ με χρήση των συναλλαγματικών τους αποθεμάτων, αφού, όμως, πρώτα έχει ”ανοίξει” αντίστοιχο λογαριασμό καταθέσεων στην Bank of China.

Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιώτες θα κατορθώσουν να ”ξεπεράσουν” το θεσμοθετημένο όριο κατοχής έως 50.000 δολαρίων σε ξένο συνάλλαγμα ετησίως. Πάντως η χρηματιστηριακή αρχή της χώρας δεν ανακοίνωσε το ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης του πιλοτικού προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v