Εφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του αντιπροέδρου της UniCredit

«Απόλυτα αβάσιμη» χαρακτήρισαν οι δικηγόροι του Fabrizio Palenzona την υπόνοια πως έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Βάσει του ιταλικού νόμου, το στέλεχος μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον δύο μήνες.

Εφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του αντιπροέδρου της UniCredit

Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι συνδέεται με τη μαφία της Σικελίας ο Fabrizio Palenzona, αντιπρόεδρος της UniCredit, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Αφού η εισαγγελία άρχισε έρευνες σχετικά με τις δραστηριότητες του τραπεζικού στελέχους, η αστυνομία κατά της μαφίας έκανε έφοδο στο γραφείο του.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Palenzona τόνισαν πως η έφοδος «προφανώς δεν οδήγησε πουθενά (...) Επειδή δεν υπήρχε τίποτα για να βρουν». Όπως πρόσθεσαν, η υπόνοια πως ο κ. Palenzona έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα «ήταν απόλυτα αβάσιμη».

Η UniCredit υπογράμμισε πως έχει λάβει γνώση σχετικά με το ότι πραγματοποιείται έρευνα για ένα μέλος της τράπεζας. Βάσει του ιταλικού δικαίου για την εταιρική διακυβέρνηση, ο Palenzona θα πρέπει να μιλήσει στο διοικητικό συμβούλιο σχετικά με την έρευνα, ενώ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να τεθεί σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον δύο μήνες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας ερευνάται για σύνδεση με τον φυγά Matteo Messina Denaro, το «αφεντικό των αφεντικών» της cosa nostra, ο οποίος είναι από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος.

Η έρευνα έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Federico Ghizzoni, ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία νέα επιχειρησιακή στρατηγική αυτό τον μήνα, στην προσπάθεια να αποφύγει μία αύξηση κεφαλαίου. Η τράπεζα σχεδιάζει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία, εστιάζοντας κυρίως στην αναλογία κόστους και εσόδων σε Γερμανία και Αυστρία όπου αγγίζει το 80%, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v