Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Όχι” σε μείωση επιτοκίων από στέλεχος της Fed

Ο κ. William Poole, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σεν Λούις, δήλωσε ότι η κρίση στα στεγαστικά δάνεια δεν απειλεί την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη και μόνο μια ”συμφορά” θα στοιχειοθετούσε μείωση των επιτοκίων τώρα, διασκεδάζοντας την εικόνα ότι θα ληφθεί απόφαση μείωσης επιτοκίων πριν ή κατά τη σύνοδο του Σεπτεμβρίου.

”Όχι” σε μείωση επιτοκίων από  στέλεχος της Fed
Ο κ. William Poole, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Σεν Λούις, δήλωσε ότι η κρίση στα στεγαστικά δάνεια δεν απειλεί την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη και μόνο μια ”συμφορά” θα στοιχειοθετούσε μείωση των επιτοκίων τώρα.

Ο επικεφαλής της Fed του Σεν Λούις τόνισε σε συνέντευξή του ότι ”κανένας δεν μας κάλεσε να μας πει ότι πέφτει ο ουρανός” και η καλύτερη επιλογή για τους ρυθμιστές της πιστωτικής πολιτικής είναι να μελετήσουν τα δεδομένα, μεταξύ των οποίων και τα στοιχεία για την ανεργία Αυγούστου, που δημοσιοποιούνται αύριο Παρασκευή, κατά την ερχόμενη σύνοδο της Federal Reserve, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τουλάχιστον μία μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες έως το τέλος του έτους. Οι δηλώσεις του κ.Poole, που είναι οι πρώτες επίσημες δηλώσεις στελέχους της Fed μετά το ξέσπασμα της κρίσης, διασκεδάζουν την εικόνα ότι θα ληφθεί απόφαση μείωσης επιτοκίων πριν ή κατά την σύνοδο του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v