Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΔΝΤ αναθεωρεί χαμηλότερα τις προβλέψεις για παγκόσμια ανάπτυξη

Ο ρυθμός της διαδικασίας ανάκαμψης επιβραδύνεται, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ. Μία πρόβλεψη 3,3% για φέτος δεν είναι πλέον ρεαλιστική. Πάντως, οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ θα παραμείνουν πάνω από το όριο του 3%.

Το ΔΝΤ αναθεωρεί χαμηλότερα τις προβλέψεις για παγκόσμια ανάπτυξη

Πιθανότατα θα προσαρμόσει προς τα κάτω το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, κυρίως λόγω της επιβράδυνσης στις αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ, και την οποία επικαλείται το Reuters.

«Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία ανάκαμψης, της οποίας ο ρυθμός επιβραδύνεται. Υπάρχει μία μετακίνηση ανάμεσα στις αναδυόμενες χώρες και τις ανεπτυγμένες χώρες. Οι πρώτες, οι οποίες κινητοποιούσαν μία παγκόσμια ανάκαμψη πριν από λίγο καιρό, επιβραδύνονται. Οι άλλες βλέπουν την ταχύτητά τους να αυξάνεται. Αυτό μάλλον θα μας οδηγήσει στο να αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη», τόνισε σύμφωνα με το Reuters η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη στις Les Echos.

«Μία πρόβλεψη για ανάπτυξη της τάξης του 3,3% δεν είναι πλέον ρεαλιστική. Ούτε μία πρόβλεψη για 3,8% του χρόνου. Ωστόσο θα παραμείνουμε πάνω από το όριο του 3%», επεσήμανε.

Το ΔΝΤ πρόκειται να ανακοινώσει τις ενημερωμένες οικονομικές προβλέψεις του τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v