Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπίζνες στο Ιράν θέλει η Βρετανία

Έναρξη οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας στο Ιράν, υπό την προϋπόθεση ότι η Τεχεράνη τηρεί τους όρους της συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, επιθυμεί η Βρετανία.

Μπίζνες στο Ιράν θέλει η Βρετανία

Ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος της Βρετανίας, ο υπουργός Οικονομικών George Osborne, θα ηγηθεί εμπορικής αντιπροσωπείας στο Ιράν το επόμενο έτος, εάν η Τεχεράνη τηρήσει τους όρους της συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Τον Ιούλιο έξι παγκόσμιες δυνάμεις συμφώνησαν να αρθούν οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν ζητώντας ως αντάλλαγμα η Τεχεράνη να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Σε μια ένδειξη βελτίωσης των σχέσεων της Δύσης με το Ιράν, η Βρετανία τον περασμένο μήνα άνοιξε και πάλι την πρεσβεία της στην Τεχεράνη, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Philip Hammond δήλωσε πως η άρση των κυρώσεων μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και την άνοιξη του επόμενου έτους.

«Υποθέτοντας ότι το Ιράν τηρεί την πυρηνικό συμφωνία, και αυτό επιβεβαιωθεί, τότε νομίζω πως θα υπάρξει αυξανόμενη προοπτική για επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Ιράν», δήλωσε ο κ. Osborne.

«Το επόμενο έτος θα ήθελα να ηγηθώ μιας σωστής, μεγάλης οικονομικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στο Ιράν», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της BP, το Ιράν διαθέτει το 9,3% των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου του κόσμου, τα τέταρτα μεγαλύτερα αποθέματα μετά τη Βενεζουέλα, τη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά, και το 18,2% των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v