Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Προβλέπει αποδυνάμωση του ευρώ

Η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ μπορεί να αποδυναμώσει το ευρώ μέχρι και 10 cents, τονίζει η επενδυτική τράπεζα. Προβλέπει επέκταση του προγράμματος μέχρι τα μέσα του 2017. Η ΕΚΤ διαφοροποιεί τη θέση της από τη Fed, μετά την απόφαση της δεύτερης να μην αυξήσει τα επιτόκια.

Goldman Sachs: Προβλέπει αποδυνάμωση του ευρώ

Μέχρι και 10 cents μπορεί να αποδυναμωθεί το ευρώ λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, υποστήριξε η Goldman Sachs. Η εταιρία εκτίμησε πως η κεντρική τράπεζα θα επεκτείνει τα κίνητρα μέχρι τα μέσα του 2017, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

«Αυτό αντιπροσωπεύει μία αναβάθμιση του αρχικού προγράμματος και ίσως έχει αντίκτυπο στο κοινό νόμισμα», τόνισαν αναλυτές της Goldman Sachs σε έκθεσή τους της 20ής Σεπτεμβρίου. «Με βάση το πόσο αξιόπιστη είναι μία αναβάθμιση στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, βλέπουμε το ευρώ να πέφτει κατά έξι με 10 cents», επεσήμαναν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, το ευρώ έπεσε την Παρασκευή, ενώ ο Μπενουά Κερέ σχολίασε πως οι πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης «θα παραμείνουν πολύ διαφορετικές». Το σχόλιο του Κερέ υπονόησε πως «η αντίδραση της Fed ήταν παύση στρατηγικού χαρακτήρα και πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα», ανέφερε ο Sam Tuck, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής σε θέματα νομίσματος της ANZ Bank New Zealand. «Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα πιεστεί βάσει αυτού του είδους τα θεμελιώδη», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v