Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AB InBev: Σχεδιάζει σούπερ ντιλ στην αγορά μπίρας

Μια συγχώνευση των δύο κολοσσών θα είναι ένα από τα έξι μεγαλύτερα ντιλ στην ιστορία και το μεγαλύτερο για την αγορά μπίρας. Στα 275 δισ. δολάρια υπολογίζεται η αποτίμηση της νέας εταιρείας. Άλμα 24% για τη μετοχή της SABMiller.

AB InBev: Σχεδιάζει σούπερ ντιλ στην αγορά μπίρας

H ΑΒ ΙnBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, εξετάζει την εξαγορά της SABMiller, σε ένα ντιλ που θα δημιουργήσει μια εταιρεία 275 δισ. δολαρίων, η οποία θα είναι υπεύθυνη για μία στις τρεις μπίρες που παράγονται παγκοσμίως.

Μια συνένωση των δύο κολοσσών στην αγορά της μπίρας θα συγκαταλέγεται στις έξι μεγαλύτερες εταιρικές εξαγορές στην ιστορία, σύμφωνα με την Dealogic.

H μετοχή της SABMiller ενισχύεται 24%, με την αποτίμησή της να σκαρφαλώνει στα 93 δισ. δολάρια.

Μια σειρά από εξαγορές και συγχωνεύσεις τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν μεταμορφώσει τις AB InBev και SABMiller στις δύο μεγαλύτερες ζυθοποιίες στον κόσμο και μαζί με τις Heineken και Carlsberg φτιάχνουν το 50% της μπίρας που πωλείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η SABMiller ανέφερε ότι έχει πληροφορηθεί πως η AB InBev προτίθεται να κάνει πρόταση εξαγοράς. «Δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία πρόταση και το Διοικητικό Συμβούλιο της SABMiller δεν έχει περαιτέρω πληροφορίες για τους όρους μιας τέτοιας πρότασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v