ΟΠΕΚ: Bλέπει νίκη στον πόλεμο τιμών με ΗΠΑ

Την εκτίμηση ότι η πτώση των τιμών επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ, εκφράζει ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία του έκθεση. Βλέπει μείωση των ανισορροπίων στην αγορά.

ΟΠΕΚ: Bλέπει νίκη στον πόλεμο τιμών με ΗΠΑ

O OΠΕΚ μείωσε τις προβλέψεις για τις προμήθειες πετρελαίου από τις χώρες που δεν είναι μέλη του οργανισμού για το 2015, εξαιτίας της πτώσης της παραγωγής από σχιστόλιθο στις ΗΠΑ.

Στη μηνιαία του έκθεση για την αγορά πετρελαίου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, προβλέπεται ότι οι προμήθειες από τις χώρες εκτός ΟΠΕΚ το 2015 θα μειωθούν κατά 72.000 βαρέλια την ημέρα, στα 880.000 βαρέλια, εξαιτίας της χαμηλότερης από της αναμενόμενης παραγωγής στις ΗΠΑ.

«Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ δείχνει σημάδια επιβράδυνσης», αναφέρει ο οργανισμός στην έκθεση.

«Υπάρχουν σημάδια ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να αντιδρά στις μειωμένες επενδύσεις. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πόσο γρήγορα πέφτει η παραγωγή στις ΗΠΑ», τονίζεται. 

 «Αυτό μπορεί να συμβάλει σε μια μείωση της ανισορροπίας στα θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου, ωστόσο αναμένεται να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό αυτό μπορεί να επιτευχθεί τους μήνες που θα έρθουν», σημειώνεται στην έκθεση.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο OΠΕΚ αναθεώρησε υψηλότερα για το 2015 τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο που παράγει κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, στα 29,3 εκατ. βαρέλια. Είναι 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα λιγότερο από αυτό που παρήγε πριν έναν μήνα ο οργανισμός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v