Πορτογαλία: Στα χέρια της κινεζικής Haitong η BESI

Την εξαγορά του επενδυτικού βραχίονα της χρεοκοπημένης BES oλοκλήρωσε η κινεζική Haitong Securities. Στα $379 εκατ. το ντιλ. Ενδιαφέρον και για την Novo Banco από Κινέζους επενδυτές.

Πορτογαλία: Στα χέρια της κινεζικής Haitong η BESI

H πορτογαλική Novo Banco, η λεγόμενη καλή τράπεζα που δημιουργήθηκε από την χρεοκοπημένη Banco Espirito Santo, ολοκλήρωσε την πώληση του επενδυτικού της βραχίονα στην κινεζική Haitong Securities.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Νovo Banco είχε συμφωνήσει τον Δεκέμβριο να πουλήσει την επενδυτική τραπεζική μονάδα BESI στην Haitong για 379 εκατ. ευρώ, αλλά το πρόσφατο χρηματιστηριακό κραχ στην Σαγκάη είχε δημιουργήσει ανησυχίες για πιθανή οπισθοχώρηση των Κινέζων επενδυτών.

H Ηaitong έλαβε τελικά έγκριση από 11 εθνικές ρυθμιστικές αρχές για την ολοκλήρωση του ντιλ. 

«Η εξαγορά θα προσφέρει στην Haiton Securities μια πλατφόρμα για να προχωρήσει τα σχέδια παγκόσμιας εξάπλωσης, τόσο στις ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης και στις αναδυόμενες αγορές της Λατινικής Αμερικής, της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και της Ινδίας» ανέφερε η Haitong, προσθέτοντας ότι η BESI θα επονομαστεί ως Haitong Bank.

Η ΒESI, η οποία θα μετονομαστεί σε Haitong Bank, προσέλαβε 20 άτομα στο Λονδίνο και σχεδιάζει να τριπλασιάσει το προσωπικό.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η κινεζική Anbang Insurance Group δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με την κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας για την αγορά της Novo Banco.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v