HΠΑ: Εκροές $30 δισ. για τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου

Oι χαμηλές τιμές του πετρελαίου έχουν εκτινάξει το χρέος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του σχιστολιθικού πετρελαίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

HΠΑ: Εκροές $30 δισ. για τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου

Oι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν ταμειακές εκροές 30 δισ. δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία τις Factset, τους πρώτους έξι μήνες ως τον Ιούνιο, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες των αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου ξεπέρασαν τις ταμειακές ροές από τις δραστηριότητες τους κατά 32 δισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, το καθαρό χρέος των αμερικανικών εταιρειών παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου διπλασιάστηκε στα 169 δισ. δολάρια στο τέλος Ιουνίου από τα 81 δισ. δολάρια στις αρχές του 2010.

«Oι αγορές κεφαλαίου είναι τόσο ισχυρές και ανοιχτές για τις εταιρείες αυτές, ώστε πολλές από αυτές ήταν σε θέση να αντλήσουν μεγάλες ποσότητες χρέους» δήλωσε στους F.T. ο Terry Marshall της Moody’s.

Σύμφωνα με τον Edward Mose, επικεφαλή έρευνας για εμπορεύματα στην Citigroup, ο τομέας του σχιστολιθικού πετρελαίου χρειάζεται μια αναδιάταξη για να ξεχωρίσουν οι καλές από τις κακές εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v