Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ThyssenKrupp: Αύξηση 37% στα κέρδη γ' τριμήνου

Πολύ υψηλότερα των προσδοκιών ήταν τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της γερμανικής βιομηχανικής εταιρίας, τα οποία αυξήθηκαν κατά 37% συγκριτικά με πέρυσι, αφού τα τελευταία 3 χρόνια εφαρμόζει μέτρα για την αύξηση της αποδοτικότητάς της.

ThyssenKrupp: Αύξηση 37% στα κέρδη γ τριμήνου

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη της ThyssenKrupp το τρίτο εξάμηνο, κυρίως λόγω περικοπής των δαπανών, αλλά και των πωλήσεων ασανσέρ.

Η γερμανική βιομηχανική εταιρία παραμένει «προσεκτικά αισιόδοξη» σχετικά με τις προοπτικές της, παρά τη συνεχιζόμενη αδυναμία των τιμών του ευρωπαϊκού χάλυβα.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της ThyssenKrupp αυξήθηκαν κατά 37% συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σε 539 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη τριμήνου εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, τη στιγμή που οι αναλυτές του Bloomberg είχαν εκτιμήσει κέρδη 496,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα παραπάνω από τετραπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τα 191 εκατ. ευρώ.

«Η περαιτέρω βελτίωση στα κέρδη αντικατοπτρίζει την πρόοδο που έχουμε κάνει στην εφαρμογή μέτρων προκειμένου να αυξήσουμε την αποδοτικότητα», τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, Heinrich Hiesinger, ο οποίος επέμεινε στους στόχους της ThyssenKrupp για το σύνολο της κρίσης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η γερμανική εταιρία έχει περικόψει δαπάνες και έχει εκποιήσει μη βασικές μονάδες της τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να διορθώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από αποτυχημένες επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων σε εργοστάσιο χάλυβα στην Αμερική, αλλά και για να επανεστιάσει σε λιγότερο κυκλικά κεφαλαιακά αγαθά. Επιπλέον, κατά το τελευταίο τρίμηνο την εταιρία βοήθησαν και οι αυξανόμενες αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v